11 september 2012

Utflykt med Elsa

Så hade vi en helt ledig fredag, jag och mina tjejer. Vad skulle vi då hitta på för bus? Jo, vi ringer Farmor Elsa (alltså min farmor) och frågar om vi får ta henne på en utflykt! Sagt och gjort 9:30 anlände vi till Drottninggatan i Lysekil. Vi kom dock inte iväg direkt eftersom Stella tyckte att Elsa skulle byta klänning! De båda försvann in i Elsas klädkammare och jag hörde hur Stella dividerade där inne men till slut hade valet fallit på en grön och gul batikmönstrad klänning. När klänningen och alla matchande smycken var bytta lastade vi bilen och rullade mot Brastad!

En formidabel lunch avnjöts på Vann där Stella och Nikki tog ett parti biljard med Elsa(!) och sedan tog vi en tur till Uddevalla. När klockan var 16:30 och jag och barnen var lite lagom möra föreslog 88-åringen att vi skulle åka till hennes syster Stina för att plocka äpplen och få en kopp kaffe! Fullkomligt självklart styrde vi till Stina som blev glad när två mer vilda än tama småtjejer intog huset!

Efter att ha klättrat på tak för att få de finaste äpplena lämnade vi Elsa hemma vid 18:30 med 10 l äpplen, 5 kg lingon och en massa andra "braatthasaker". Vi hade en sååå härlig dag tillsammans, tänk vilket privilegium det är att vara föräldraledig och kunna göra sånt här lite när det passar!!

Bildbevis:

Lite hjälp med skorna kunde Elsa få!


Två supertjejer som varit fantastiska hela långa dagen fick fredagsmys vid TV:n i Berga. Ja, Nikki äter Ostbollar för första gången med stor glädje!

Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: