11 februari 2014

Och hur gick det?

Skulle kranbilarna ta sig in på tomten? Skulle det fungera att en kranbil lyfte nerifrån och en uppifrån? Skulle husblocken vara hela? Skulle det bli ett hus?

Måndag morgon och i samma stund som ögonen öppnades kom vi upp ur sängen, mycket måna om att komma tidigt till dagis och därmed komma tidigt till tomten. Spänningen var olidlig när vi närmade oss tomten. Vi passerade flygfältet och skymtade en långtradare som lastade om stora saker som mycket riktigt visade sig vara vårt huslego!

Väl framme var båda kranarna redan på plats! Skönt att slippa se hur de egentligen tog sig ner med ett fordon som var lika brett som vägen...

Detta var det första vi såg. Den långa kranen långt bort står på vår tomt och sträcker sig ner mot lasten som står nedanför stupet på vägen nedanför tomten.


Samma kompis fast bakifrån på tomten.


Och så kommer första väggen! Men inte känns det så sannolikt att detta ska sluta med ett hus?
Och där kom dörren till tvättstugan! Faktum är att vid hemgång igår stod alla väggar på nedre plan och mellanbjälklag på plats! Otroligt!

Men... Det är först idag det blev på riktigt!
Ena kortsidan på övre plan på plats!Sådärja! Titta det blev ett hus!


Nu saknas bara taket! Ni som har kontakter med några högre makter, snälla hjälp oss att få uppehåll inatt...
Vy från gatan, plötsligt finns ett hus där!

Vi är otroligt nöjda med dessa två dagar även om det var en smula nervöst när båda kranarna lyte i samma last och ena kranen larmade och plötsligt släppte... Eller när kompis kranbil plötsligt lyfter från marken i bakkant när den kämpar med tung last över stupet... Men vår "Kranis" ska ha en stor eloge. Han var mycket skicklig på att manövrera både kran och bil.

Kan man säga att det värsta är över nu tro?


Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

Helena sa...

Fantastiskt! Vad fint det ser ut! På sista bilden ser det ju nästan färdigt ut med grusgång och gräsmatta också.